Olvasási idő: 2 perc

A Third Element kerékpárok közül eddig elsősorban az 1,2 kW-os Clean Mobile motorral szerelt verziót ismertük. A jövő évi palettájukban viszont lesznek elérhetőbb bringáik is.

3element_trail_25 pedelec kerékpárAz osztrák MPF középmotorjára érdemes lesz odafigyelnünk. Egyre több kerékpárgyártónál találkozhatunk az alkalmazásával. Legutóbb a gyönyörű, karbonvázas Leaos-nál mutattuk be, hogyan is működik.

A Third Element 2013-as gépei háromféle hajtásrendszerrel készülnek majd. Megmarad a Clean Mobile-os 1,2 kW-os motorral, 840Wh-ás akksival, a Rohloff váltóval szállított szörnyeteg, aminek a végsebességét 40 km/h-ra korlátozták le.

espire_s-pedelec_kerékpár

Hogy el ne felejtsük milyen is, itt egy jó kis videó róla:

Az MPF-fel szerelt kerékpárok kétféle teljesítményszinttel jelennek majd meg. A kisebb, 250W-os, pedelec hajtású változat 25 km/h-ás végsebességet tud majd. A középmotor felpiszkált verziója már 500W-os, és 40 km/h-ás sebességgel mehetünk vele. A váltásról mindkét esetben a NuVinci fokozatmentes váltója gondoskodik. A kisebbik motor 324 Wh-ás, a nagyobbik 432Wh-ás akksit kapott, amivel a gyártó szerint 50 km feletti hatótávolságot érhetünk majd el. Az utcai és a terep felhasználási módra kétféle váz jelenik majd meg:

3element_trail_40 ebike kerékpár
Trail 40: az s-pedelec 26 kilót nyom
3element_pure_25 pedelec kerékpár
Utcára ez való. A teljesen felszerelt bringa 23 kiló alatti súlyú

Az árakról nincs még hírünk. A motor kategóriába eső biciklik most 7000€-ba kerülnek. Csak remélni tudjuk, hogy az újdonságok ára sokkal ez alatt lesz.

Hogy tetszenek?