Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt hetekben jó pár megoldással találkoztunk, melyek arra hivatottak, hogy megvédjék a bringádat. Összefoglalónkban ezeket mutatjuk be.

deutsche journalisten dienste Bild: 37317

Locca Bike Pack

Ezt a 23 gramm súlyú mini GPS követőt a kulacstartó alá lehet beépíteni. Az akkumulátora egy feltöltéssel 7 napig működőképes. Ha a kerékpárt megmozdítják, akkor elkezd szirénázni, és jelet küld a mobilunkon futó alkalmazásnak. Az eszköz 130 Euróba kerül, és ebben 6 havi mobil-előfizetés is benne foglaltatik. További infót itt találsz.

 Cricket

Ez a követő eszköz szintén a pehelysúlyú kategóriában indul. A 20 grammos jeladó bluetooth jelek segítségével tud kommunikálni az iPhone-oddal . Ez azt jelenti, hogy kb. 50 méteres a hatósugara. Viszont, ha ebből a körből kikerül, a rendszer automatikusan jelet küldd az összes Cricket felhasználónak, így közösen lehet majd hajkurászni a tolvajt. A technológia előnye, hogy a beépített elem akár egy évig is el tudja látni az eszközöcskét. A követő ára 40 USD lesz. További infó itt.

Lock8

Ez az eszköz már lezáró kábellel is rendelkezik. A kerékpárt rögzítjük, majd a mobilunkon futó applikáció segítségével lezárjuk. Ha megmozdítják a bringát, vagy elvágják a kábelt, már megy is a riasztás a mobilra, és természetesen GPS jelekkel követjük is az elkötött biciklit. Az eszköz szirénázik is, így talán el is lehet rettenteni a kedves tolvaj urat. Az ára 111 USD lesz. További infó itt.

BitLock

Az előző eszközhöz hasonló megoldás annyi különbséggel, hogy kicsit okosabb a mobilos kliense, és hogy u-lakat formába van beépítve. Ha elsétálsz a bringa mellől, automatikusan lezárja azt, és jogot adhatsz az ismerőseidnek, hogy a saját mobiljukkal kezeljék a lakatodat. Az ára 140 USD lesz. További infó itt.

Hogy tetszenek ezek a megoldások? Írd meg a véleményed a hozzászólások között!

Fotó:  djd/Ergo Direkt Versicherungen