Olvasási idő: 2 perc

1. Utazás a kerékpárral a kocsi csomagtartóján vagy vonaton, parkolás a szálloda előtt; mindig vegyük le az akksit a bringáról, hogy ne kellesse magát a tolvajoknak!

2. Ha új a gép alattunk, akkor a nagy utazás előtt teszteljük egy rövidebb túrán:

  • -pakoljuk meg bringát úgy, ahogy használni fogjuk és nézzük meg, hogy viselkedik emelkedőn vagy épp a kanyarokban!
  • -kapcsoljuk ki a motort, és úgy is menjünk vele – vajon bírni fogjuk, ha lemerül az akksi?
  • -milyen gyorsan merül az akku és ezt hogy jelzi vissza a kijelzőn? Mennyit tudunk még elmenni, miután az utolsó töltést jelző lámpa is elaludt?
  • -ha megállunk egy órára ebédelni és megkérjük a vendéglőst, hogy tölthessük az akkut a várakozás alatt, akkor mennyivel messzebb jutunk? (Említsük meg, hogy kb. 5 Ft-os áramfogyasztás lesz, akkor talán könnyebben odaenged a konnektorhoz… ;))


3. Ne felejtsünk el töltőt magunkkal vinni! Gondoljuk át, hogy érdemes-e ezen felül egy pótakksit is cipelni! Ha zavar a sok kábel a táskában, akkor nézzünk el ide, itt rövidebb kábeleket is vásárolhatunk!

4. Ha fáradtan megérkezünk a szálláshelyre, akkor az első teendő az akksi felrakása a töltőre. Ha ezt elfelejtjük, akkor reggel már késő lesz ezt bepótolni…. :p

5. Defektet szerelni mindig érdekes, de akkor még izgalmasabb, ha nincs nálunk az elektromotorral szerelt kerékhez tartozó villáskulcs, ami általában persze nem szabványos. Nem árt azzal sem tisztában lenni, hol bonthatók meg az oda vezető elektromos kábelek. Ha lehet ezt még a garázsban gyakoroljuk, ne egy kietlen mező kellős közepén! 😉

Jó utat kívánok! 🙂