Olvasási idő: 2 perc

… és megalkotja a tökéletes Bosch replikát! )

Shimano_Step_01

 

Az Eurobike-on már két évvel ezelőtt is mutattak be Shimano elektromos hajtásokat, de azok nem kerültek be végül a gyártási programba.

A héten viszont új információk kezdtek keringeni a szaksajtóban; a Shimano az elsőkerék-hajtás mellett jövőre egy új középmotort is piacra dob. A kerékpárgyártók a 2014-es Eurobike után kapják majd meg az első szállítmányokat.

A Shimano Steps műszaki adatai nem sokban térnek el a jelenlegi piacvezető Bosch motorétól, és valljuk meg, a forma és a funkció sem forradalmi.

Shimano_Step_02

 

A motor 250W-os. A csúcson 500W-ot tud leadni, a maximális nyomatéka 50Nm. A súlya pár dekával a konkurencia súlya alatt marad. A Bosch-hoz hasonlóan elől egy fogaskereket tud fogadni, és módosított váz kell a beépítéséhez (utólagos felszerelés tehát kizárva).

Shimano_Step_03

 

Az akkumulátor 36V 418Wh-ás, lehet csomagtartós vagy az alsó vázcsőre erősíthető kivitel.

Az LCD kijelző középen található, a markolatnál a fokozatokat vezérlő távkapcsolóval.

Shimano_Step_04

 

A készlet összeköthető lesz a Shimano Di2-es elektronikus váltójával, ami nagyon komfortos kezelést tesz majd lehetővé. A megnövekedett igénybevétel miatt egy új ebike láncot is fejlesztenek a készlethez.

A Shimano több éves késésben van az elektromos kerékpár piacon. A rendszer állítólag olcsóbb lesz, mint a vetélytársaké, és a mostani kiterjedt szervizlánc biztosan sokat segít majd az értékesítésben. A kérdés csak az, hogy az európai piacon képes lesz-e megszorongatni a mostani piacvezetőt.

Hogy tetszik az új rendszer? Írd meg a hozzászólások között!

További információ: elektrobike-online.de, ebike.velototal.de