Olvasási idő: 2 perc

Két portugál dizájner mutatja meg, hogy képzelik a jövő városi kerékpárját.

apollo_elektromos kerekpar_1Pedro Almeida és Ricardo Fonseca városi kerékpár terve több szempontból is érdekes. A dizájn szemet gyönyörködtető (nézd meg azokat az egykaros felfüggesztéseket), és a tervezett műszaki tartalom is jónak tűnik. (250W-os hátsó kerék hajtás, 260Wh LiFePo4 akkumulátor). Az energia visszatáplálást az első kerékhez beépített külön dinamóval oldanák meg.

apollo_elektromos kerekpar_2

A kerékpár összecsukható; egy gombnyomással a kormány lebillen, a nyeregcső becsúszik a vázba, és a lengőkar behajtható a bringa alá, így a két kerék egymás mellé kerül. Innentől már olyan könnyen tologathatjuk, mint egy bevásárló kocsit. 🙂

apollo_elektromos kerekpar_3

Az alkotók természetesen nem feledkeztek meg az iPhone-os vezérlésről sem! 🙂

apollo_elektromos kerekpar_4
Kattints a képre a nagyításért!

A két dizájner azonban ennél is tovább ment. Tervezett egy napelemes töltő egységet, melyben két összecsukott bringa tárolható, így egyben bringagarázs is. A napelem motorokkal követi a nap útját. A méreteket úgy választották meg, hogy a doboz egy szabvány parkolóhely végébe is elférjen úgy, hogy egy városi elektromos kisautó még mellé tudjon állni… Így aztán annak a feltöltése is megoldott.

apollo_elektromos kerekpar_5

Ha tetszik az ötlet, oszd meg cikkünket az ismerőseiddel is! 🙂