Olvasási idő: 2 perc

A friedrichshafeni Eurobike kiállítás előtt sorra találkozunk az elektromos kerékpár gyártók 2013-as modelljeit érintő „kiszivárogtatásokkal”… 😉

A legújabb hírek (vagy mondjuk inkább találgatásnak) a Bosch háza tájáról érkeznek. A Bosch rendszerét felhasználó kerékpárgyártók ugyanis sorra jelentik be az új bringákat, és a műszaki paraméterek között csemegézve lehet a változásokra következtetni.

Az első és talán legfontosabb változás az akkumulátort érinti. Az eddigi 288Wh-ás akksi mellé bejön a 400Wh-ás is, mely az egyre jobban elterjedő s-pedelecek (gyors, 45 km/h-ás végsebességre képes elektromos bringák) igényeit hivatott kielégíteni.

A másik változás a kijelzőn látható, ugyanis kapott egy USB csatlakozót. A funkcióját sajnos még nem ismerjük pontosan, talán a mobilunkat tölthetjük majd róla (mint ahogy ez már az AGOGS gépein már megszokhattuk), vagy az úttal kapcsolatos adatokat továbbíthatjuk a számítógépünkre, de nem kizárt, hogy a rendszer programozását lehet majd ezen keresztül elvégezni.

Az új rendszer már több kerékpárgyártónál megjelent, az első fecske a Kalkhoff Endeavour BS10-ese lehet.

FRISSÍTVE:

Az új kijelzőről már képet is tudunk mutatni:

Bosch_E-Bike-Display-2013

Ahogy a képeken látható, a kormány végére kapunk egy fokozatváltót, mert az eddigi 3-ról 4-re nő a választható rásegítés fokozata!