Olvasási idő: 2 perc

Új trend alakul ki az elektromos bringák piacán. Biciklik, melyek mopednek néznek ki.

UB-Lohner-Stroler-E-Bike-Moped-komplett-silber

Első delikvensünk a Lohner Stroler az osztrákoktól érkezett. Fogtak egy hagyományos, 250W-os pedelec rendszert, és egy 70-es évekbeli gúnyát adtak rá. A benzintank helyére egy praktikus, zárható dobozt tettek. A helyi jogszabályok megengedik, hogy a mopedekre ketten üljenek, ezért az utas kapott lábtartót, és a hosszú nyeregen ülve nézheti, hogy a sofőr mit szenved. Mert valljuk be; 250W nem biztos, hogy elég a jármű mozgatásához. A 4.000 eurós áráért pedig pont két szabvány pedelec bringát vásárolhatsz… 🙂 A járgányról további infót itt találsz.

Az olasz Italjet is a retró felé fordul. Több elektromos prototípust is fejlesztenek. Az egyik a 125 km/h-ás végsebességű elektromos motor, melynek a  találó Bulldozer nevet adták. Műszaki adatokat még sajnos nem ismerünk.

bulldozer

De hagyományos pedelec prototípusokat is találunk a kínálatukban (a képen az Italjet Ascot). Mondjuk nem spóroltak a bőr alkatrészeken… 🙂

italjet_ascot

És még egy olasz gyár terméke illik az összefoglalónkba. A Bylot is motorkerékpár, 15 vagy 25kW-os teljesítménnyel kérhetjük. A 12.000 eurós járgány csupán 108 kg-os, és az 5.2kWh-os akksi két órán keresztül lát el minket delejjel. Végsebessége 130 km/h.

bylot

Erről van egy videónk is, csak hogy az életérzés is megérintsen… 🙂

Mit gondolsz erről a trendről? Jöjjenek a 60-as, 70-es évek? 😉