Olvasási idő: 2 perc

Az elektromos kerékpárok nehezebbek, mint a hagyományos biciklik. Ezért különösen óvatosnak kell lennünk a szállításuk során!

kerékpár hordozóAz Európia Autóklub megbízásából 10 különféle, 300-600€ közötti vonóhorogra szerelhető kerékpárhordozót teszteltek. A feladat nem volt különleges, 80 km/h-ról vészfékeztek, aztán csináltak egy kikerülési manővert, majd a talajegyenetlenségek hatását szimulálták – ezek olyan hatások, amelyek gyakran előfordulnak a napi közlekedés során.

A videó német nyelvű, de azért ajánljuk a figyelmedbe. Láthatsz eltörött tartókat, és életveszélyesen kilengő rakományt…

A teszt eredményeit az ebike-news.de oldalán tanulmányozhatod.

A kerékpárszállítás módját korábban már körüljártuk, de van még egy dolog, amire a Bosch tréningen hívták fel a figyelmünket. Ez pedig az esőben való szállítás. Azt mindannyian tudjuk, hogy nagynyomású mosóval nem tisztítjuk az elektromos kerékpárjainkat (ha minket kérdeztek, akkor még a hagyományosat sem). De hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kocsi mögött légörvények közepette utazik a kedvenc elektromos biciklink. Ha esik az eső, és tempósan haladunk a kocsival, akkor orkánerejű turbulenciát húz az autó maga után, ami simán felér egy alapos nagynyomású mosó erejével.

Egyszerű módszerrel megelőzhetjük a bajt: húzzunk egy teszkós zacsit a motorra (és persze rögzítsük rendesen). Ezzel könnyen elkerülhetjük, hogy a víz beszivárogjon. Valahogy így…

bosch_zacsi

Te hogyan szállítod az elektromos kerékpárodat? Mondd el nekünk a kommentek között!