Olvasási idő: 2 perc

Az Opel egy hónappal ezelőtt bejelentett elektomos kerékpárját ma mutatták be a Genfi Autószalonon.

Korábban is olvashattatok már nálunk autógyári elektromos kerékpárokról (a korábbi cikkek itt: Honda, Audi, VW, Porsche,  Ford, Smart, Brabus)

Az Opel már egy hónapja bejelentette a prototípusát, de csak ma mutatta be a Genfi Autószalonon, így most már képekkel is szolgálhatunk róla.

A korábbi szűkszavú sajtóközlemények után ma egy kicsivel több információt is kaptunk:

Pillantás a jövőbe az Opel RAD e elektromos kerékpár


Az Opel Genfben leplezi le a stílusos, környezetbarát, városra tervezett design-tanulmányt: a RAD e-t. A RAD e elsősorban városban élőknek készült, és kiegészíti a márka elektro-mobilitási stratégiáját, és új koncepcióval járul hozzá a belvárosi közlekedéhez. A RAD e az első autós elvek alapján tervezett elektromos kerékpár. Számos elemet vesz át az Opel formanyelvéből, például a bumeráng-elemeket, amelyek megjelentek már az Amperán és a RAK e koncepciójárművön is. A Pedelec-hajtómű 250 wattos villanymotorja segíti a bringást a pedálozásban, hatótávja 60 és 145 kilométer közötti, a csúcssebesség 25 km/óra, és maximum 2,5 óra alatt teljesen feltölthető. A RAD e ráadásul csatlakoztatható az Opel FlexFix kerékpártartójára és autózás közben is tölthető.”

A műszaki adatokról eddig még nem sokat mondtak; 250W-os motor pedelec vezérléssel, 40Nm maximum nyomatékkal jön, a hatótávolság 60-140 km közötti. A kijelző helyett az iPhone vagy Android alapú okos telónkat használhatjuk az adatok megjelenítéséhez vagy a beállításokhoz. A bringa 2013-ban fog a piacra kerülni.

Ma reggel egy videó is felkerült az internetre erről az újdonságról:

Külön köszönet Dános Andrásnak, az Opel PR igazgatójának az alábbi képekért! 🙂

 

Amint több információnk lesz, frissítjük majd a bejegyzésünk! 🙂

Forrás: rad-ab.com