Olvasási idő: 3 perc

Egy héttel a kiállítás után leporoltam az ott lőtt képeket, hogy mutassak még pár érdekességet…

Eurobike 2011 vásári díjasok

Kezdjük a Protanium dán céggel, akik az ebike-juk designja miatt kaptak díjat. Mint látható az alábbi képeken, az akkumulátor teljesen a vázba simul:

Ha nem lenne átszínezve, nem is látnánk...

A gyártó katalógusából átemelt oldalon jobban lehet látni, hol is helyezkedik el az akksi:

Az EUROBIKE díjnyertese

A cég filozófiája nagyon megnyerő: „Hide what you ride…”, azaz rejtsd el, min is tekersz. Ehhez nemcsak a vázba épített akkukat használnak, de van egy 24V-os szupervékony akksijuk is, ami szinte láthatatlanul lapul a csomagtartó alatt.

Lassan már a kenyér szeletelésére is jó lesz... 😉

A katalógust böngészve persze találtam olyan montit is, ami megdobogtatja az ember szívét:

MTB felvillanyozva

Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy nem ki, hanem mi hajtja ezt a hegyre fel! 🙂

 

A másik gép, amiről szerettem volna írni a Haibike eQ xDuro FS-e. Ez nem egy teljesen új gép, aki még nem ismerné, nézze meg ezt a videót.

Bosch szívvel...

A gép a Bosch motorját fordítva beépítve kapta meg, hogy a hasmagasságot ne csökkentsék, és a 36V-os 8Ah-ás motorja elég erőt ad, hogy a hegyeket megmásszuk. A terepező képességet a 3*10-es sebességes Shimano váltó, a 120mm-es rugóutak és az ebike-okhoz mérten kiváló súlyelosztás segíti. És amint látható, a lépcsőket is jól bírja felfelé… :p

A hozzám hasonló kütyümániások figyelmébe ajánlom a német o-Synce gépét. A 2009-ben alapított cég egy Cube ebike vezérlését bolondította meg úgy, hogy azt a kormányra szerelt mobil irányítja az általa mért szívritmus adatok figyelembevételével. Csak be kell állítanunk a tréning célzónáját, és a gép vagy segít vagy épp megdolgoztat minket… 🙂

Szívhangra hangolva...

Bonyolultan hangzik, de garantáltan egyszerűen működik…

Nos, kedves Olvasók, szeretitek ezeket a gépeket? 😉