Olvasási idő: 2 perc

Közösségi fnanszírozással indulhat a gyártása.

visiobike_pedelec kerékpárA horvátok már többször megmutatták, hogy tudnak jó elektromos bicikliket építeni. Gondoljunk csak a brutális greyb.org montira, de számos más pédát is említhetnénk.

A műszaki tartalom lenyűgöző, belepakoltak egy csomó funkciót, amit egyes korszerű bicikliknél korábban már láthattunk, de ez az első kerékpár, amibe mindezt teljesen integrálva építették be. Egy rövid lista elég, hogy meggyőzzön:

  • karbonos váz
  • MPF középmotor 250W (normál pedelec) vagy 500W (s-pedelec, 45 km/h) változatban
  • NuVinci N360 fokozatmentes váltó
  • Magura hidraulikus tárcsafék
  • Mobiltelefonos appon keresztüli irányítás
  • Panasonic cellás 14,5 Ah-ás akksi, 120 km-es hatótávval
  • lámpák automatikus felkapcsolása a mobil fénymérő szenzorával

visiobike_pedelec elektromos kerékpár

Felárért kaphatsz szíjhajtást, automata váltót és a nyereg alá egy olyan kamerát, ami az utolsó 3 perc történéseit rögzíti, így baleset esetén bizonyítékul szolgálhat. Baleset esetén az app egyből hívja a mentőket is…

Ennél fontosabb a beépített lopásgátló rendszerek tömkelege. A mobilról zárhatod a bringád motorját, és ez egy patkózárat is működtet, amely automatikusan lezárja a hátsó kereket. A bringába beépített mozgásérzékelő, GPS/GSM modul került, így gyorsan visszaszerezheted, ha ellopnák. A fejlesztők annyira biztosak a rendszerükben, hogy az EU területén egy évre szóló ingyenes lopásbiztosítást is kapsz az új bringádhoz.

A bringa ára 3.900-4.950 Eur-ig változik (a felszereltség függvényében), és szeptembertől kezdik el a szállítását – amennyiben a rajongók összedobják a gyártás indításához szükséges összeget.

Hogy tetszik a horvátok csodafegyvere? Írd meg a hozzászólások között!

Forrás: visiobike.com