Olvasási idő: 2 perc

Épp tegnap cikkeztünk a Bosch középmotoros rendszeréről. Örömmel jelentem, hogy találtunk utólag beszerelhető alternatívát, így ez már a mi webshopunkban is elérhető!

iBike, vissza a Yamaha kezdeti elrendezéséhez

Az elektromos bringa átalakításkor mindig el kell gondolkodnunk, milyen kompatibilitási problémába futhatunk bele. Nem akarjuk lecserélni a meglévő felninket? Vagy esetleg a vészkapcsolót nem tudjuk felrakni, mert integrált a fék- és váltókarunk? Gond, hogy a tárcsafék nem fér el? Netán eddig nem tetszett, hogy az agymotor felborította a gépünk súlyeloszlását?

Persze van válasz erre is!

A Yamaha középmotoros rendszerrel kezdett, de a mostani gyártók nagy része az első- vagy a hátsó agymotoros megoldást tartja jónak. Kivéve persze a Bosch-t, de ők nem teszik elérhetővé a rendszerüket átalakító kit formájában.

Partnerünk, a Sunstar 1998 óta van az ebike piacon; egyike a legnagyobb japán ebike forgalmazóknak. A kitjüket már évek óta árulják; a 01-es verzió még 1998-ra datálódik,  a 02-es verziót 2009-ben dobták piacra. Az általunk forgalmazott verzió már a 03-as.

iBike alkatrészek

A műszaki paraméterekről röviden annyit, hogy egy 24V-os 250W-os, nyomatékszenzoros középmotorról van szó, amely szinte minden kerékpárba beépíthető. Az akkumulátorok választéka a kicsiny (és könnyű) városba valótól a túrázásra termett kilométerfalóig terjed. További részletekért látogassátok meg a webboltunkat!