Olvasási idő: 2 perc

Úgy látszik, az Eurobike előtt minden nagy gyártó megszellőzteti, hogy milyen elektromos biciklikkel készülnek a következő évre…

Kreidler Dice 2013 elektromos kerékpárA Kreidler elektromos rásegítésű MTB-ja, a Vitality Dice a Bosch középmotorját kapta. Jövőre már választhatunk az új 300Wh ésa 400Wh-ás modellek közül is, így elviekben akár 200 km-es túrát is tehetünk majd vele!

A motor beépítése a Haibike montis megoldására hasonlít. Ezt eddig más gyártónál nem láttuk, de úgy tűnik, hogy a sportcélú bringáknál lassan felismerik a szabad hasmagasság fontosságát, és elfordítva építik be a Bosch motorját.

Kreidler VItality Dice elektromos kerékpár motor

A kerékpárban Shimano Deore váltórendszert és Magura fékrendszert találunk. A kerekek az elmúlt évek trendjének megfelelően 29″-osak. Az ára 2700€ lesz.

A másik újdonság már a gyorsvonati kategóriából (s-pedelec) kerül ki. A 45 km/h-ás végsebességig rásegítő bringa a Vitality Select nevet kapja, és a hajtásláncról itt is a Bosch gondoskodik. A bringa súlya 22,4 kg, ami nagyon jónak számít ebben a kategóriában. Az ár itt már húzósabb, 3200€-ba fog kerülni.

Kreidler Vitality Select 2013 elektromos kerékpár