Olvasási idő: 3 perc

Úgy tűnik, hogy ezt a hetet a KTM viszi.

KTM_eGnition

Most ért véget a 2015-ös újdonságokat ismertető sajtótábor, és máris szivárognak az új modellek hírei. A fenti képen az eGnition, a KTM első s-pedelec (45 km/h-ás, 350W-os Bosch motorral szerelt) kerékpárja, mely méltó riválisa lesz a Haibike FS RS-nek. A 160-as rugóutak biztosan jó szolgálatot tesznek majd az úttalan utakon. A súlya 23 kg, az ára pedig 5.000 Eur felett lesz.

Az amerikai piacon rendkívül sikeres a bigfoot bringa. A KTM Macina Freeze néven dob piacra egy ilyen biciklit. (Biztos jó a homokos strandokra, meg a sarkvidékre… 😉  ) A kis mackó 3.300 Eur környékén jelenik majd meg.

KTM_Macina Freeze2

 

A KTM a gyerekekre is gondol. A Macina Mini Me 24″-os kerekekkel szerelt bringája 34 cm-es vázméretű. Kifejezetten gyerekeknek készült, Bosch motorral és 100mm-es első rugóúttal, 19 kilós súllyal. Már most lehet elkezdeni apa nyaggatását, mert az ára 2.000 Eur környékén lesz.

KTM Macina Mini Me

A motorok között megjelenik majd a Shimano középmotoros hajtása az automatikus Di2 váltóval is (korábbi tesztjét itt találod). A képen a KTM Ventura Vienna Di2. A 8 sebességes automata 2.300 Eur lesz. A 418Wh-ás akksi 125 km-es hatótávval bír majd. Az ereje 40 Nm, azaz kicsit gyengébb, mint a Bosch Active Line rendszere.

ktm_di2 2015

A motoroknál tehát a Bosch és a Shimano lesz a beszállító, de megmarad a Panasonic hajtása is.

  • A Bosch-nál a GPS+ névre hallgató bringák az új Nyon kijelzővel lesznek felszerelve. Ezekből 8 modell készül majd. A korábban bemutatott automata váltós verziók is gyártásba kerülnek; a NuVinci HSync Macina Nuvincy Plus, míg a Di2-es Macina Eight Di2 Plus néven.
  • A Panasonic hátsó kerékpárjánál brutálisan megnő az akksi mérete: 562Wh-ás lesz, amivel 155 km hatótávolság érhető el.

Két modellről nem lebbent fel még a fátyol. Az s-pedelec Macina Moto 29″-ról és a Ventura Offroad bringáról még nem láttunk képeket. De valamit hagyni kell az Eurobike-ra is… 🙂

Ha a hagyományos bringák érdekelnek, akkor fusd végig ezt a linket. Pinionnal szerelt KTM biciklit sem láttunk még… 🙂

pinion

A KTM egy új regisztrációs rendszert is bemutatott. A dolog lényege, hogy 2015-től minden járgány kap egy 2D-s vonalkódot, mely segítségével regisztrálhatjuk a bringánkat a KTM weboldalán, sőt jelezhetjük, ha kedvencünket ellopták tőlünk.

ktm_2d

A 2015-ös KTM bringáknál egyébként már csak a bringa akksijáról működő lámpákat találunk majd – vége az agydinamó korszakának.

Figyeld a blogunkat, mert hamarosan további részletekkel jelentkezünk!