Olvasási idő: 2 perc

Nagy figyelemmel követem az újonan megjelent elektromos bringa kiegészítőket. Lehet, hogy ez a kütyü teljesen megváltoztatja a kerékpáros szokásainkat?

NuVinchi séma – ugye érthető? 😉

Az amerikai Fallbrooktech frissen kiadott terméke nem kevesebb célt tűz ki maga elé, mint egyszerűsíteni a kormányon lévő kezelőszerveket, és teljesen automatává tenni a váltást. A cég nem ismeretlen az automata váltók hívei előtt; a NuVinci 360-ast több neves gyártó szereli a gépébe. Itt egy videó angolul, ahol megosztják velünk a fokozatmentes átvitel előnyeit:

És ez még mind nem elég, most itt a NuVinci Harmony! A fő különbség a régi verzióhoz képest az, hogy beállíthatjuk rajta, hogy milyen frekvenciával szeretünk tekerni, és a váltó igyekszik ehhez megkeresni a legjobban illeszkedő áttételt! Így ha emelkedőhöz érkezünk, a pedált ugyanolyan tempóban tekerhetjük tovább, de persze a bringa az áttételnek megfelelően lelassul – mindenféle kézi váltás nélkül. De persze, akiknek ez nem felel meg, az maradhat a hagyományos agyváltásnál is, erre is képes az új szerkezet.

Már sokat gondolkodtam, hogy egy jól beállított agyváltó mennyivel élvezetesebbé tehetné az ebike-ozást, hiszen a motornak jó nagy a nyomatéka, és ezt ki lehetne használni!

Auto vagy kézi váltás – rajtad múlik! 🙂

A váltót az EUROBIKE SHOW -n fogják bemutatni augusztus végén. Mi ott leszünk helyettetek is, hogy első kézből adjunk hírt a fogatlan Harmóniáról! 🙂