Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt hetekben számos cikket láttunk arról, hogy a smart is beszáll a 700.000 darabos ebike üzletbe – ugyanis tavaly épp ennyi elektromos kerékpárt adtak el Európában. Vajon a neves designer cég innovációja tovább segíti az ebike elterjedését?

A 2010-es koncepció

Most ismét hallattak magukról, újabb sajtóközleményt olvashatunk a gép 2012-es kereskedelmi bevezetésről. Aki esetleg még nem találkozott a korábbi reklámmal, annak itt van a „Hogy is készült?” klipp:

És hogy mit is kapunk a majd 3000 eurós vételárért? Mindennel elhalmoznak, ami az ebike-osok szívét megdobogtatja: a gépet a német Grace cég gyártja, aik már letették névjegyüket a Grace One vagy a Grace Pro bringákkal. A hajtást a BionX rendszerére bízzák, azon belül valószínűleg PL 250HT SL XL motorra, és 400Wh-ás LiIon akksit kap, így a hatótávolság akár 100 km felett is lehet! Pedelec-ként üzemel, így az EU területén rendszám és jogsi nélkül is vezethetjük. Hab a tortán az USB csatlakozó, amely nemcsak tölteni fogja a mobilunkat, de annak kijelzőjén keresztül vezérelhetjük a rásegítés mértékét vagy ellenőrizhetjük a rendszer pillanatnyi állapotát.

Nagyon szép kis csomag, bár vannak kételyeink a hatótávolságot illetően. A 400 Wh-ás akksival és a regeneratív fékkel a mi számításaink szerint kb. 70-80 km-t lehet túrázni egy töltéssel, de kiváncsian várjuk, hogy a széria gépbe milyen mérnöki csemegéket építenek, amelyek segítenek elérni ezt a kiváló hatótávolságot.

Az új ebike-ot az EUROBIKE 2011-es rendezvényén mutatják majd be szeptember elején és mi ott leszünk, hogy friss híreket adjunk erről a remek gépről! 🙂

Így fog vajon kinézni a széria verzió is?

Update az EUROBIKE után:

Igen, így néz ki: