Olvasási idő: < 1 perc

Győzelem a természet felett! A német gyártó nem kevesebbet ígér, mint az „uphill” bringák piacra dobását! 😉

Ego kit

A 2010-ben alapított márka kifejezetten a downhill és freerider gépek „elektronizálására” szakosodott. Az Alpokban sokan hódolnak ezeknek a hobbinak, és a cég alternatívát kíván adni a felvonók használata, illetve a nehéz downhill bringák tologatása mellé…

A műszaki paraméterek a feladathoz mértek: középmotoros hajtás 1200W-os motorral (ami akár 2400W-ot is le tud adni a csúcson), 120 Nm-es nyomaték, 48V/12,5 Ah-ás LiMn akkumulátor, amit a sportoló a hátán hordoz. Az akksi 1500 töltést bír, és egy töltés alig másfél óra hosszat tart!

Három funkcióból választhatunk: gázkaros megoldású ebike üzemmód, pedelec-szerű kiegészítő hajtás vagy a motor teljes kiiktatásával ellenállás-mentesen tekerhetünk.

A termék, ahogy említettük, egy átalakító készlet, amivel a meglévő bringánkat lehet elektromos hajtásúvá változtatni. A kompatibilis bringák listája itt található.

És a végeredmény? Álljanak itt csak a puszta számok: egy töltéssel 1000 méter szintkülönbség legyőzése, akár 80%-os emelkedőn is önerőből felmegy, 120 Nm-es csúcsnyomaték, 70 km/h-ás végsebesség… Hmmmm…. 🙂

És íme pár videó arról, amikor a készlet akcióban van! 😉