Olvasási idő: 2 perc

Ebben a cikkben az Ebikeshop első saját tesztjét olvashatjátok, melyben egyik kollégánk írja le saját tapasztalatait egy éve vásárolt Haibike AllMtn 2 kerékpárjáról.

Haibike AllMtn2 teszt!

A Haibike 2022-ben rukkolt elő az új Yamaha motoros vázgeometriájával a Yamaha PW-X3 motor megjelenésekor. Számomra az első perctől kezdve nagyon szimpatikus volt a modern formanyelv. A meredeken ereszkedő felsőcső, aminek vonalvezetése a hátsó háromszögnél folytatódik, egyből megragadta a figyelmem. Szerelem volt első látásra, így nem is volt kérdés, hogy mi lesz a következő montim.

Bár javarészt az Ebikeshopnál Bosch rendszerrel szerelt kerékpárokkal foglalkozunk, a Yamaha motorok sem állnak távol tőlünk. Megbízhatóságban teljesen azonos rendszerről beszélünk mint a Bosch, és a motorkínálat is nagyon hasonló. A Yamaha motoros kerékpárokat azoknak ajánljuk, akik az igazi ebike-os érzést keresik, akiknek az azonnali nyers erőre van szükségük. Korábban egy 70 Nm-es PW-ST motoros Haibike-om volt, az előbb említett „azonnali nyers” erőleadás miatt ez a nyomaték is bőven elegendő volt így mondanom sem kell, hogy a PW-X3 85 Nm-ével bármit meg tudok mászni (tényleg bármit, akár egy teljes lépcsősort is!)

  • Haibike AllMtn2 teszt!
    Haibike AllMtn2 teszt!

Az  a Haibike belépő szintű „mindenes” terepbringája, ami hobbi felhasználóknak bőven elegendő felszereltséget kínál. Elől egy 160 mm-et mozgó RockShox Gold 35 RL, hátul pedig egy RockShox Deluxe levegős tag csillapít ami a budai hegyekben és lépcsősorokon számomra tökéletesen elegendőnek bizonyul. Vegyes méretű (mullet) kerekeinek köszönhetően a bringa nagyon agilisan viselkedik a kanyaros szűk ösvényeken, és a Maxxis belépő szériás Minion külsőivel a kanyarokban is nagyon stabilnak bizonyult. A nagy rugóút és a lejtőkre optimalizált kerékméretek ellenére a Haibike AllMtn2 sík terepen és emelkedőn is nagyon kényelmes, ezért hosszabb túrákra is szívesen megyek vele.

A Haibike AllMtn modelljeit azoknak ajánlom, akik nem akarnak dönteni a meredek lejtők, a hosszú túrák és a technikás ösvények közül, hanem mindegyiken szeretnék jól érezni magukat. Modern dizájnú és korszerű rendszerrel szerelt kerékpárról beszélünk, így hosszú távon is hű társunk lehet.

-Ariel-