Olvasási idő: 3 perc

Több teszt és beszámoló is megjelent a közelmúltban a Ghost HYBRIDE ASX 6.7 eMTB-jéről. Jó szórakozást a képekhez, videókhoz; ha sikerült meggyőznünk, irány a webshop és csapj le erre a kuriózumra!

2020-ra tovább bővítette a GHOST elektromos MTB-portfólióját, azonban az eddigi Shimano STEPS E8000-es motor helyett az ASX 6.7-et már Bosch Performance CX 2020-as, 4. generációs motorral hozták ki, emellé eltérő méretű (29” ill. 27.5”) kerekeket kapott. Az aluvázhoz 160 mm/160 mm-es RockShox rugók dukálnak, 625 Wh-s akksival, 12 sebességes SRAM NX Eagle váltó mellett Formula Cura 4 hirdraulikus tárcsafékekkel.

Ghost hybride ebike
Három különböző felszereltségben álmodta meg a bringát a gyártó, egy beszálló, egy középkategóriás és egy ún. “plus” verzióban kapható, “riot-red” és “dust” színek közül választhatunk.
Ghost hybrid asx
A 4. generációs, CX 2020-as Bosch motor a bringa “lelke”, kisebb és könnyebb, mint elődje. Emellett a (hosszabb és nehezebb) 625Wh-s akku mérete és elhelyezése miatt a bringa súlypontja kicsit mélyre került.
Ghost hybrid asx
A 625 Wh-s akksi a nyitást követően előre/lefelé fordítva eltávolítható.
Ghost hybride asx
Fekete gumis bevonat védi a vázat az ütődéstől, kőfelverődéstől. A váz kialakítása megfelelő teret enged a kulacs(ok) elhelyezésének.
Ghos hibryde asx
A 12 sebességes SRAM NX Eagle váltó 11-50 kazettás, a fékek pedig Formula Cura 4-es tárcsafékek, 203 mm-es féktárcsákkal (elöl-hátul).

A sebességmérő szenzor egyes gyártóknál jobban integrált, a GHOST erre most nem fektetett nagy hangsúlyt.

Ghost hybride asx
A töltőfej gumiborítású védőburkot kapott.
Ghost hybride asx
A vázmatrica megmutatja, hogy a 4-es kategóriába, az ún. “Allmountain” típusba tartozik a bringa, 120 kg-os maximum teljes súlyhatár mellett, ráadásul a váz kialakításának köszönhetően lehetőség van akár (gyerek)utánfutó használatára is, ha például egy nomád, többnapos mtb-kirándulás alatt a cuccainkat különböző kempingekben hagyjuk, s napközben vagyunk csak kinn a hegyen.

Toffer — enduro és MTB ebike-ok tesztelője — is kipróbálta a gépet, hozunk néhány fotót tőle is!

Végül pedig… Egy korábbi GHOST rövidfilmet szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, ami igazán átadja az ebike-ozás élményét!

 


Forrás: