Olvasási idő: 2 perc

Akik érdeklődnek az elektromos kerékpárok témája iránt, biztosan felfigyeltek két éve a magyar Moveo bemutatójára. Úgy tűnik, most már közel a széria gyártás!

moveo-összecsukható-robogó_01

Az összecsukható robogók területén 80 évvel ezelőtt láttunk magyar ötletet. Sajnos ez nem került szériagyártásba, pedig Zsolnay Endre találmányának innovatív módját senki nem kérdőjelezte meg. Egyszerűen csak rossz időben született.

zsolnay_01

A Moveo segítségével talán most újra magyar bejegyzés kerül a motorkerékpárok történetébe. Aki nem ismerné ezt a járgányt, annak röviden összefoglaljuk, mit kell tudni róla. A meghajtás a 21. századi elvárásoknak megfelelően elektromos. Mindkét kerékben agymotor van, melyekkel maximum 45 km/h-ás sebességet lehet elérni. A hatótávolság 35 km egy feltöltéssel. A robogó legnagyobb furmánya azonban az, hogy a teste összehajtható, és egy kiskocsivá alakítva akár az irodánkba is magunkkal vihetjük.

moveo-foldable-electric-scooter_02

Nézd újra az origó korábbi bemutató videóját:

A Moveo most azzal került fel a híroldalakra, hogy nagy erőkkel befektetőket keres. Előrendelést már most is elfogadnak, a 2014-es szezonra 1.000.000+ÁFA lenne a célára, amit később, ha már nagyobb sorozatban fut a gyártás,  680.000 Ft+ÁFA-ra mérsékelnének. A gyártás indításához több, mint félmilliárd Ft kellene. Ha előrendelnél vagy befektetnél, akkor keresd meg a gyártót ezen az email címen: info@antro.hu.

Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre. Szerinted a magyar piacon milyen feltételekkel lehetne sikeres ez a járgány?