Olvasási idő: < 1 perc

Ha télen sem szállsz le a nyeregből, akkor érdemes meggondolnod, hogy megvásárold ezt a praktikus kiegészítőt.

Bosch_ebike_akku_01Szakértők azt szokták mondani, hogy a korszerű lítiumos akksik olyan körülmények között érzik jól magukat, mint a gazdájuk – kerülni kell a túl alacsony vagy magas hőmérsékleten való használatukat.

Ha télen is az elektromos kerékpároddal jársz, akkor a parkoláskor vedd le az akksit a bicikliről, és vidd be a meleg szobába. Ha az akkumulátor teljesen kihűl, akkor kristályosodás indul meg a cellákban és a teljesítménye vészesen le fog csökkenni  Ha haza indulsz, akkor az utolsó dolog legyen az előkészületekben, hogy felszereld az akksit, így talán nem fog nagyon leesni a hőmérséklete. Ha egyébként csak az út bizonyos, nagyon meredek szakaszán használod az elektromos hajtást, akkor a sík részen is kapcsold be a rásegítést, mert ha az akkumulátor áramot szolgáltat, akkor önmagát is melegíti.

Ha sokat jársz hidegben, akkor érdemes megfontolnod, hogy egy ilyen neoprén kiegészítőt vásárolj. A 4 mm vastag anyag melegen tartja az akkumulátort, és ez akár több kilométeres hatótávolság növekedést is jelenthet.

Bosch_ebike_akku_02

 A tokot 50 euróért itt vásárolhatod meg.