Olvasási idő: 2 perc

A spanyolok szerint jön az emtb forradalom!

ER998

Az Eurobike kiállításon leleplezték a spanyol BH 2018-as csodafegyverét az ATOM-X sorozatot.


Talán kicsit hatásvadászra sikeredett a bemutató, de egy biztos; olyan bicaj kerül a piacra, ami eddig még nem volt…

Csak címszavakban a tudásról:

  • Három éves fejlesztést toltak bele az új vázba, mely extrém sok helyet ad az első rugónak, így a legagresszívebb terepen is bevethető.  Az akkut rejtő váz formája gyönyörű. Természetesen tudja fogadni a plusszos abroncsokat is. Az aszimmetrikus üléscső kialakítás segít, hogy egy pillantással ellenőrizhessük, hogy jól van-e beállítva a hátsó rugóstagunk. Integrált láncterelőt is találunk a motoron. Természetesen itt is megtaláljuk a Split Pivot rendszert, mely fékezéskor és pedálozáskor nem engedi, hogy felkeményedjen a rugóstag. Más rendszereknél ilyenkor a rugóút 50%-a is elveszhet. A váz hátsó háromszöge extrém rövid, 460 mm-es, így agresszív terepezést is megenged.
  • A család az új Brose S motort kapja. A csúcsnyomaték nem változott (90Nm), de a 60-90-es pedálfordulat között 15%-kal emelték a nyomatékot. Méretes hűtőbordák küszöbölik ki a motor gyengéjét, a melegedést. A rásegítés mértéke 70%, 150%, 240% és 350% lehet, de lesz egy AUTO üzemmód, mely a a Bosch eMTB módjának megfelelően önmaga állítja be a rásegítés mértékét. A motorban helyet szorítottak egy opcionális GPS jeladónak is.
  • Az akkumulátor 720Wh-ás vagy 500Wh-ás lehet. A Tesla sajnos lenyúlta a világpiacon található 21700-5Ah cellák nagy részét, így az első félévben még a régi cellákkal szerelik a nagyobbik akut, így 700Wh-ás lesz a maximális kapacitás. Az akkut felülről lehet majd kihúzni a vázból, miután az NFC-s karkötőnkkel megérintjük az akku zárját. 😀 A nagyobbik akku eco módban 225 km-t, a legnagyobb rásegítés mellett hegymenetben 50 km-es hatótávolságot tud majd.
  • Színes, Arduino alapon működő mini számítógép lesz a kijelzőnk. A szokványos funkciókon kívül tudja majd a rendszert diagnosztizálni, és összeköthető a mobilunkon futtatott appal is. Ez utóbbi Strava kompatibilis lesz. A rásegítés mértékét LED háttérvilágításos távirányítóval változtathatjuk, mely megvibráltatja a markolatot. Kész Csillagok Háborúja… 😉
  • Akinek ez nem elég, az opcióban kap mágneses rögzítésű kulacstartót is. 🙂

A katalógust itt lapozhatod:

A termékek már felkerültek a webboltunkba is. Az árak 970.000 Ft-tól 1.499.000 Ft-ig terjednek. Megjelenés január-februárban.

Na, hogy tetszik a forradalom? 😉