Olvasási idő: 2 perc

A 2018-as modellévben egyre több gyártó szereli a német startup motorjával az ultrakönnyű kerékpárjait.

Product_Images_Focus_Raven²_Launch_Photo_Christoph_Laue_4685

A szaksajtó pár nappal ezelőtt egy új rekordról számolt be; két német XC profi versenyző 22 óra alatt szelte át az Alpok hegyeit; 400 km-t tettek meg, miközben 16.000 méter szintkülönbséget győztek le. (A hitelesség kedvéért: további öt órát pihentek az átkelés közben.) Útjuk során nem csak a heggyel kellett megküzdeniük, de ilyen kellemes körülmények között haladtak:

focus_transalp

A kis kiruccanás egy új, ultrakönnyű pedelec kerékpár népszerűsítője volt. A Focus Raven 2 Pro a gyártó szerint a legkönnyebb  piacra kerülő elektromos monti lesz.

A kerékpárt azóta a szaklapok is tesztelték. Az emtb news le volt nyűgözve a 14 kilós, 6000 Eurós karbonvázas montitól.

A jelenlegi  középmotorokkal ez a súly elérhetetlen; de akkor mi ketyeg ebben a bicikliben? A Focus egy müncheni startup új középmotorját választotta. A Fazua Evation műszaki adatai miatt ugyan nem a mostani középmotorok (Bosch, Yamaha, Shimano, Brose) mezőnyében játszik; a súlya és a hatótávja feleannyi mint a nagyoké, de van egy borzasztó nagy előnye; egy mozdulattal levehető a 4 kilós motorrendszer és egy műanyag fedél segítségével hagyományos biciklivé változtathatjuk a pedelec bringánkat.

fazua_inter

A motor adatai: 60Nm csúcsnyomaték, 250/400W-os teljesítmény, 250Wh-ás 36V-os akku.

A tesztelők megjegyezték, hogy azért ne várjuk el tőle a „nagyok” teljesítményét, de a kifejezetten sportolási céllal vásárlók kellemes segítséget kaphatnak a hegyen felfelé.

A motorra érdemes lesz figyelni, hiszen egyre több gyártóval találkozunk, akik beépítik a termékeikbe.

A rendszer fejlesztéséről:


A rendszerről további információt itt találsz:

Hogy tetszik az új járműosztály? 😉