Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos kerékpárok piacának felértékelődését jól mutatja, ha egymás mellé tesszük a tavalyi és az idei BH katalógust.

BH elektromos kerékpár katalógus 2013
A több, mint 100 éves BH spanyol kerékpárgyár (a BH az alapító Beistegui Hermanos monogrammja) alaposan megnehezíti a dolgunkat a 2013-as kínálatukban való eligazodásban, ugyanis 35 modellből választhatunk. Ezt mi meg sem kíséreljük, de igyekszünk szemezgetni a legérdekesebb biciklik között.

A legfontosabb termékkör talán Neo család. Megmarad a bivalyerős 350W-os elektronikusan 250W-ra leszabályozott motor és a vázba rejtett Samsung cellás 36V 9Ah-ás akkumulátor. Erre a platformra a meglévő Xtrem, Cross, City (26″ és 28″) modellek mellé most 6 új kerékpárt dobnak piacra.

 

BH Neo Volt és Volt sport elektromos kerékpár
Összecsukható kerékpárok 350W-os motorral: Neo Volt és Neo Volt sport. Ez utóbbi 1 kilóval könnyebb (nincs rajta agydinamó), és 8 sebességes váltót kapott a 7-es helyett.
BH Neo Jumper elektromos kerékpár
BH Neo Jumper: 120-as össztelós MTB
BH Neo 29er elektromos kerékpár
BH Neo 29er: bigfoot kedvelőknek… 😉
BH Neo Carbon elektromos kerékpár
BH Neo Carbon és Neo Race: utcára tervezve. A karbon vázas fekete szépség még az Xtrem-nél is könnyebb: 19 kiló alatti a súlya (nem beszélve a rugózási komfortról…) A Neo Race hagyományos aluvázat kapott.

Idén novembertől érkezik a gyorsvonat, a BH Neo Nitro, ami 500W-os motort, és 48V/9Ah-ás akksit kapott. A végsebessége 45 km/h-ra lett lekorlátozva. Ez az ingázók megváltója lehet majd! 🙂

BH Neo Nitro elektromos kerékpár
BH Neo Nitro: Magyarországon segédmotoros kerékpár!

Érdekesek még a csomagok, amiket a kerékpárokhoz lehet rendelni. Nem a „Lámpa” csomag, hanem az „Android„, amivel az androidos mobiltelefonunk veheti át a kijelző helyét és a rásegítés fokát és az egyéb paramétereket itt állíthatjuk be, illetve a „GPS Anti-Theft System„, melynek megvásárlásával a vázba egy gps vevőt/mobil telefon kombinációt szerelnek, melynek segítségével nyomonkövethető az elkötött bringa. Azt hiszem, az összes vevőnknek melegen fogjuk ajánlani… Sajnos ezekhez az opciókhoz még nincs árunk.

Az kerékpár árakról annyit, hogy érdemes a webshopunkat nézni, mert folyamatosan töltjük fel az új termékeket. A Nitro, a Jumper és a 29er már felkerült.

Az új modellekről még egy rövid videót is megnézhetsz:

A Bosch modellek is megújultak, ebből a retró Xenion Epoque a kedvencünk:

BH Xenion Epoque elektromos kerékpár
BH Xenion Epoque: trendi Brooks kiegészítők (élőben nagyon jól néz ki!), és 8 sebességes agyváltó, valószínűleg sokak kedvence lesz!

 

14 féle Panasonic motoros bicikliből is választhatunk, melyek között ott van a 16 kiló alatti Carbon, ami új színeket kapott:

BH Carbon elektromos kerékpár
BH Carbon: akár 476 Wh-ás akksival (hatótávolság: 150 km)

A saját fejlesztésű FDS első kerék hajtás megkapta a Neo sorozat kijelzőjét, és ebben is van egy kakukktojás, amit fel fogunk venni a kínálatunkba:

BH Stand Up elektromos háromkerekű
BH Stand Up: elektromos háromkerekű, 45 km hatótávolsággal és 350W-os motorral

Ha tetszenek a kerékpárok, oszd meg az ismerőseid között a cikkünket! 🙂