Olvasási idő: 2 perc

Az Eurobike kiállításon mutatták be a kerékpárt, melyet a „szíved vezet”… 😉

Kalkhoff-Impulse-Ergo elektromos kerékpárRánézésre ez a bicikli nem különleges. A Kalkhoff Impulse Ergo talán csak a cég saját fejlesztésű Impulse középmotorja, és az óriási, 180 km-es hatótávolság miatt lenne érdekes (540Wh-ás az akkumulátora).

A különlegességét az adja, hogy ez a világ, szériában gyártott első, pulzusszámmal vezérelt elektromos kerékpárja! A részegységek eddig is adottak voltak (lásd pl. a Falco rendszerünket, ami a kijelzőn mutatja ki a pulzusmérőnk adatait), de most ezek a funkciók egy egységbe olvadtak össze.

A dolgunk annyi csak, hogy felvegyük a mellkasi pulzusmérő adót, ami a kijelzővel kommunikál, állítsuk be a tervezett pulzusszámot, és már indulhatunk is. Ha a cél zóna alatt van a szívverésünk, akkor nincs rásegítés (a Falco rendszere abban jobb, hogy ilyenkor visszatáplálással „fékezi” a kereket), ha felette, akkor a megfelelő arányban jön a motor segítő ereje!

Hogy a kerékpár még komfortosabb legyen, megkapta a NuVinci Harmony automata, fokozatmentes váltóját is! Így beállíthatjuk, hogy milyen tempóban szeretünk tekerni (hányszor forduljon a pedál percenként), és az automata váltó kiválasztja a megfelelő fokozatot hozzá. Jöjjön bármilyen emelkedő, viszszintes vagy lejtős útszakasz, mi mindig ugyanolyan tempóban és erővel fogunk pedálozni – és természetesen a szívünk is a meghatározott célsávban fog dobogni! 🙂

Mi ez, ha nem a teljes kényelem? 😉

Egy biztos, hogy a fogyni vágyók, vagy szívbetegségben szenvedők megtalálták ezzel a „személyi trénerüket”, aki/ami segít nekik, hogy a megfelelő intenzitással edzzenek, miközben a mindennapi helyváltoztatásukat végzik. 😉

Ajánld cikkünket olyan barátaidnak, akiknek szüksége lehet erre a 3000€-ós újdonságra! 😉