Olvasási idő: 2 perc

A motoros túrákon már megszokott, de vajon a biciklisek között is el fog terjedni?

A Cardo BK-1 a  gyártó szerint a világ első bringás kihangosítója. A szerkezetet a sisakra kell szerelni, és ezen keresztül hallgathatjuk a Bluetooth-képes zenelejátszónk vagy GPS-ünk hangját, és hang-paranccsal  fogadhatjuk a mobilos hívásainkat.

A rendszer arra is képes, hogy három bringást drót nélkül összekössön; a hatótávolság maximum 500 méteres. A használathoz nem kell semmit nyomkodni, csak kezdjünk el beszélni és a másik két bringás máris cseveghet velünk.

A kihangosító 7 órás beszélgetést tesz lehetővé. Az ára 230€, ami nem teszi a legolcsóbb bringás kiegészítővé, de aki motoron már használta a rendszert, az biztos megfontolja, hogy beruházzon erre.

 

Egy másik gyártó, az Otus más utat jár. Ők azt mondják, hogy elég az egy irányú kommunikáció (csak zenehallgatás például), de nem akarják kizárni a közlekedés zaját, mert ez szerintük balesetveszélyes (és milyen igazuk van). Ezért ők a sisakra építik a hangszórókat, amit már 35 USD-ért is megvásárolhatunk. Opciós BT vevőt is vehetünk, amivel a mobilunkon tárolt zenét is hallgathatjuk.

Aki szereti a hosszú bemutatókat, azoknak itt a rendszer beállítása:

Nos, melyik megoldás tetszik? A kéznélküli szett, a beépített hangszóró vagy mindkettőt butaságnak tartod? Várjuk a hozzászólásod! 🙂