Olvasási idő: 2 perc

Bianchi – egy legendás olasz márka és kerékpárgyártó vállalat. A céget 1885-ban alapította Edoardo Bianchi (F.I.V. Edoardo Bianchi SPA), mely mára a Cycleurope AB vállalatcsoport tagja, ami a legfontosabb holding világszerte a kerékpáros szektorban. Ha csak a legfontosabbakkal akarjuk a céget jellemezni, akkor a folyamatos termékfejlesztés, az olasz dizájn és a nemzetközi piacon való ismertség fémjelzi. A Bianchi hitvallása szerint a váz áll a kerékpár középpontjában, ezért az anyagtechnológiába fektetett erőforrásokkal kívánja elérni, hogy a világ legjobb kerékpárait gyártsa.

Széles kínálattal szolgálnak az országúti, MTB, városi-fitness és elektromos kerékpárok illetve kiegészítők palettáján, hogy kielégítsék a felhasználó közönség igényeit. Minden váz tervezése és fejlesztése a Bianchi központjában Treviglioban (Bergamo, Olaszország) történik, ugyanúgy, mint a színkombinációk és a grafika alkalmazása. A Bianchi úttörő volt versenyfelhasználású geometria és technológiák alkalmazásában, miközben folyamatosan változtak az iparban felhasznált alapanyagok. Előbb acélról alumíniumra, majd titánra és a mostani legfejlettebb anyagra, a karbonra fektetnek nagy hangsúlyt.

ARIA e-road

Az e-Road a legmodernebb aero kerékpárok tulajdonságait is magában foglalja, a tárcsafékek pedig minden időjárási körülménynél kiszámítható fékhatást biztosítanak, így a kerékpárra tényleg mindig lehet számítani, legyen az egy emelkedő ahol egy kis plusz erő kell vagy egy váratlan pillanat, ahol megfelelő fékteljesítményre van szükség. Fontos megemlíteni, hogy az akkumulátor kiszerelésével és a hátsó kerék cseréjével hagyományos bringává alakítható, minimális plusz súly cipelésével (kábelezés, kapcsolók).

Az e-Road egy olyan aero kerékpár melynek nyergében új dimenziókba léphetünk. A hátsó agy egy rendkívül hatékony 250wattos, 40 Nm nyomaték leadására képes elektromotort rejt magában mely beállítástól függően tekeréskor plusz erővel segíti az előrehaladást, így könnyebbé válhat akár egy meredek emelkedő leküzdése is! Hasonlóan a többi pedelec kerékpárhoz, a Bianchi Aria e-Road is 25 km/h sebességig segít rá a hajtásra. Az e-Road olyan letisztult, hogy első ránézésre „csak” egy aerodinamikus országúti kerékpárnak tűnhet, ugyanis szinte minden a motor működéséhez szükséges alkatrész, akkumulátor a vázba van integrálva, továbbá a váltó és a fékrendszer vezetékei is rejtve maradtak! Az országúti kerékpárokra jellemző könnyed érzést az e-Roaddal sem kell elfelejteni, hiszen a motor és az akkumulátor mindösszesen 3.5kg többlet tömeget jelent, így az extra erő mellett nem romlik a kerékpár kezelhetősége, fürgesége sem! Az elektromotor rásegítésének mértékét mobilalkalmazáson keresztül személyre tudjuk szabni, akár a domborzathoz akár egy adott pulzuszónához viszonyítva. Íme egy ízelőt videó:

A Pedelec Parádén három típusú elektromos Bianchi országútit fogunk bemutatni, melyek közül az egyik a fentebb ismertett Aria e-road, a másik kettő pedig egy testvérmodell: Bianchi IMPULSO e-road és a Bianchi IMPULSO e-allroadEzekben nem a többi nagy márka meghajtóegysége, hanem az olasz ipar üdvöskéje dolgozik, a Polini  EP3 (250W 70Nm) középmotor, melyhez egy 500Wh akkumulátor tartozik.


A márka honlapja: https://bianchi.hu

 

Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!