Olvasási idő: 2 perc

A Gepida hosszú, kihívásokkal teli utat járt be 1994 óta. Egy kis budapesti garázsból indulva építették fel a Gepida márkát, melynek égisze alatt, közel 25 év elteltével egy nagy, kerékpárrajongó tábor alakult. A mottójuk, mely szerint „az út csak egy javaslat” a filozófiájuk is egyben: úgy hiszik, hogy a kerékpározás magát a szabadságot jelenti és folyamatosan új lehetőségek, új utak irányába kalauzol bennünket.

A tervezés és gyártás minden mozzanatát a kerékpározás iránt érzett szenvedélyük vezérli, azzal a céllal, hogy az egyre kifinomultabb felhasználói szokásoknak megfelelően alkossák meg kerékpárjaikat. Ennek az elkötelezettségnek az eredménye, hogy legyen szó munkába járásról, túrázásról, keményebb terepről, hagyományos és elektromos kerékpárjaik közül mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő modellt.

Robotizált festőüzem, gyártástechnológia

Köszönhetően a kerékpárjaik iránti kereslet növekedésének, teljesen újjáépítették a festőüzemüket, így mára már csúcstechnológiás festőrobottal dolgoznak. Ezzel egyetemben Lean alapú gyártási folyamatokat vezettek be, amellyel évekre biztosították termelési hatékonyságukat. Budapesti gyártósoraikról számos európai bolt kínálatába gördülnek be hagyományos, de főként elektromos bringáik.

Bosch rendszerrel felvértezve

A Gepida egyértelműen a Bosch motorok mellett tette le voksát, mert minden szempontnak megfelel, amit a gyártó fontosnak tart. Ilyenek a rendkívül megbízható működés, az ergonomikus tervezés, az integrálhatóság a vázszerkezetbe, a motorvezérlés és szenzorok gyors működése, vagy a halk működése. Bármely felhasználási területet nézünk ez a motor megállja a helyét, de talán a leghangsúlyosabban a túra és trekking kategóriában használt, amiben a Gepida legendásan erős.

Újdonság az akkumulátoroknál az úgynevezett Powertube -integrált akkumulátor-, amely még kompaktabbá teszi az e-kerékpár rendszert. Ezen kialakítás esztétikusan teszi lehetővé a dupla akkumulátor alkalmazását, amivel maximalizálható a kapacitás 1000 Wh-ig, lásd Gepida Cargo. 2019-ben néhány Gepida kerékpáron Bosch Kiox kijelzőt alkalmaztak. A kicsi, karcálló, színes kijelző minden funkciót biztosít, amire egy sportos kerékpározás alkalmával szükség lehet. Külön kezelőegység felel azért, hogy azonnali adatokat kapjunk a sebességről, teljesítményről, az akkumulátor töltöttségéről és még sok minden másról. Sőt, egy Bluetooth-al kapcsolódó mellkaspánttal a kerékpáros a pulzusát is mérni tudja.


A kiállításon megtekinthető és kipróbálható modellek:

  • Berig 29”
  • Ruga Pro
  • Legio
  • Alboin 1000
  • Alboin 1000 Speed
  • Reptila 1000 CLX 10
  • Asgard Fully PRO


Katalógus:


A gyártó honlapja: http://gepida.hu

Facebook: https://www.facebook.com/GepidaBikes

Instagram: https://www.instagram.com/gepida.bikes/
Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!