Olvasási idő: < 1 perc

A Csepel Kerékpár immáron 90 éve, 1929 óta gyárt kerékpárt a Csepel sziget szívében. Az elmúlt évtizedek alatt sok változást megélt gyár. Ugyan még zömében hagyományos kerékpárt gyárt, évi 50 000 darabot, de az elmúlt években egyre több elektromos kerékpár ötletén dolgoznak. Csak középmotoros rendszerekben gondolkoznak, s fontosnak érzik, hogy elektromos kerékpárjaikban ötvöződjön a kompromisszummentesség a minőséggel. Ennek okán leginkább a Shimano E-Steps rendszerek terén zajlik a fejlesztés fő irányvonala.

A Csepel erőn felül igyekszik kitörni a történelméből adódó és nevéhez fűződő sztereotípiák szorításából, s olyan különlegességek kerülnek ki a fejlesztőműhelyükből, amelyek nemzetközi viszonylatban is elismerést érdemelnének. A kiállításokon rendszerint színes, ötletes és igen látványos standokat szemlélhetnek az arra járók. Egyelőre a magyar gyártó nem rendelkezik széles palettával, de a majd száz éves tapasztalattal a háta mögött biztosak lehetünk benne, hogy ez a jövőben pozitív irányban fog változni és megfizethető árú, de nagyon korrekt ebike-ok gurulnak ki a csepeli gyártósor műhelykapuján.
Ez elmúlt évben piacra került a Shimano STePS motorral szerelt E-Gear(e-gér, érted…), mely egy minden igényt kielégítő városi/túra kerékpár. Mono vázas kialakításának köszönhetően alacsony átlépési magassággal rendelkezik és a Shimano Alfine Di2 agyváltó minden körülmény közt megfelelő áttételt biztosít felhasználójának. Az E6000 motor teljesítménye 250W, nyomatéka 50Nm és az akkumulátor kapacitása 11,6 Ah, amivel a gyártói adat szerint akár 125km is megtehető. A kerékpár természetesen kipróbálható lesz a Pedelec Parádé keretein belül is.
E mellett még a Csepel készül egy teljesen új modell bemutatására is a Pedelec parádén, de erről a helyszínen rántják le a leplet.

 

Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!