Olvasási idő: < 1 perc

A Kalkhoff idén ünnepli 100 éves fentállását, bátran mondhatjuk, hogy történelmi múltra tekintenek vissza. A 16 éves Heinrich Kalkhoff 1919-ben alapította meg cégét Cloppenburgban. Eleinte kerékpár abroncsok értékesítésével foglalkozott, majd 1920-ban kibővítette használt kerékpárok forgalmazásával is. Mivel látta a keresletet a kerékpárokra, így 1923-től elindította a saját kerékpárok gyártását 2 alkalmazottal. 1927-ben már 70 alkalmazottal dolgozott együtt és komplett kerékpárokat készítettek nagy sikerrel. Látván más országokban is az üzleti lehetőséget terjeszkedni kezdtek. Jól alkalmazkodva a különböző országok kerékpár-trendjeihez, mint pl. az „ál-üzemanyagtartály” Amerikában, vagy az élénk színek használata az indonéz piacon, meghozták a várt sikert.

A háború alatt a termelés teljesen leállt, majd 1950-től, látván a piaci igényeket, újra elkezdődött a termelés. 1972-re kigördült az ötmilliomodik Kalkhoff kerékpár is a cloppenburgi gyárból. Folyamatosan bővítették és fejlesztették a gyárat, ahonann a mai napig szállítják a világ minden országába a Kalkhoff kerékpárokat. A Kalkhoff gyár Európa egyik legnagyobb kerékpár gyártó üzeme és nagy figyelmet fordítanak a mai napig a minőségre és fejlesztésre. Az ebike szegmens jelentős részét teszi ki a gyártásnak, nem is csoda, hiszen nagyon karakteres, igényes bringákat állítanak elő, amelyekről korábban már a Bikemag.hu is beszámolt.


A forgalmazó, a http://focuskerekparbolt.hu, a Focus-szal együtt állít ki néhány modellt köztük egy nem friss, de ígéretes s-pedelecet, az Integrale Speed modellt, illetve a saját rendszerre épülő Jubilee E-City-t. Ahogy a következő imidzsfilmből kiderül az Integrale-t egyértelműen státusszimbólumnak szánták. Integrált akkumulátorral készült, kontúros törésvonalakkal dizájnolt speed pedelec:


Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!