Olvasási idő: 2 perc

A kerékpárok városi tárolása minden tulajdonosnak fejfájást okoz. Elősorban a lopástól tartunk, de itt van mindjárt két megoldás is, ami segíthet! 😉

Ahogy a képet láthatod, a spanyolok nem körülményeskednek sokat. Az biceberg (nagyon találó a neve!) bejárata jobban hasonlít egy svájci erőd trezorjára, mint egy kerékpár tárolóra.  A kártyás azonosítás után a bicikli lekerül a „jéghegy” aljába, ahol tároló rekeszekben várja, míg a gazdája visszamegy érte.

Napjaink paranoiás világában persze mindenre kell gondolni: a kerékpárt és a csomagunkat mikrohullámú szkennerel vizsgálják meg, nehogy valami oda nem illő tárgyat helyezzünk el a föld alatti bunkerben. A tároló 23-92 bringát rejthet magában.

A másik megoldás Svájcból érkezett, és speciálisan elektromos kerékpárok és mopedek tárolására hivatott. A kerékpárt RFID drótnélküli azonosító rendszer használatával engedik be a tárolóba. A rendszer teljesen automatikusan működik. A tetőre helyezett napelemek töltik az akkumulátorokat, amíg a kerékpár tulajdonosa vissza nem érkezik. Egy ilyen garázsban egyszerre 20 kerékpár parkolhat.

Melyik megoldást látnád szívesen a budapesti tereken?