Olvasási idő: 2 perc

Bemutatjuk az Uebler X31S kerékpárhordozót!

uebler_x31s_kerékpárhordozó

Ma adtunk át egyet az új tulajdonosának a pár hete piacra dobott Uebler X31S vonóhorgos kerékpárhordozóból, mellyel egyszerre 3, összesen 54 kg súlyú bringát vihetsz, akár 130 km/h-ás tempóban. A kerékpárokat a kocsira felszerelt állapotban le is döntheted, így hozzáférhetsz a csomagtartóhoz. Ahogy a képeken láthatod minimális térfogatúra összehajtva tárolhatod. 

uebler_x31s-5

Az „S” betűre érdemes figyelni, mert az áttervezett terméken a sima X31-es verzióhoz képest jó pár újdonsággal találkozhatsz:

– a függőleges tartóoszlop zármechanizmusa változott
– egy új oldalsó alumínium sín alkalmazásával egyszerre behajtható az összes talp és sokkal stabilabb a tartó
– változtatható a lámpa pozíciója, így olyan szélesre tolhatod ki, mint amilyen széles a felrakott bicikli
– a talpak formája és felülete megváltozott.

uebler_x31s-4

Pár tipp a hordozó használatával kapcsolatban:

Tipp 1: ha a kocsidra vonóhorgot szerelsz, akkor érdemes a CANBUS típusú elektromos csatlakozót kérned. Ez a hordozó (és utánfutó) felrakásakor egyből leteszteli a lámpákat, és ha menet közben égne ki valamelyik izzó, akkor ezt sípolással jelzi. Nem kell megfúrni a műszerfalad a visszajelző LED-nek, hiszen a gyári műszerfalon történik a visszajelzés. Szerintünk megéri a kb. 20.000 Ft-os felárat!

Tipp 2: ugye tudod, hogy most az a szabály, hogy át kell szerelned a kocsiról a rendszámot? Érdemes lecserélned a rendszámtartó keretedet egy kipattintós verzióra, melyből szerszám nélkül is kiszedheted a rendszámtáblád. (A jogi houzavonáról itt találsz cikket.)

Tipp 3: Ne közvetlenül a kiruccanás előtt, a hátad mögött az ideges családdal találd ki, hogy milyen sorrendben rakod fel a bicikliket. Ez némi tervezést is igényel, így gyakorold nyugodt körülmények között. Előre megy a női vázas bringa, mellé a férfi (a kormány a másik oldalra kerüljön) és a végére jöhetnek a legkönnyebb biciklik.

Tipp 4: ha nagyobb súlyú bringákat kell vinned, akkor válaszd a fix (nem ledönthető) tartókat! Az F32XL-lel 3 kerékpárt 75 kg-ig, az F42-vel 4 bringát, összesen 72 kilóig szállíthatsz. Ezeknél kapsz még két plusz hevedert, amivel a nagyobb stabilitás érdekében a tartó oszlopát a kocsi csomagtartó fedelének pereméhez rögzítheted.

Tipp 5: ne felejtsd a vásárlás után a hordozódat az uebler.hu oldalán regisztrálni! Így az egy éves jótállást 3 évre hosszabbíthatod meg!

További tippek a korábbi cikkjeinkből:
https://hatszel.hu/2012/06/29/bringak-szallitasa-speedlifter-twist/
https://hatszel.hu/2013/04/12/ebike-szallitas-vonohorgon/

További infót a többi hordozóról: http://ebikeshop.hu/uebler