Olvasási idő: < 1 perc

A Bosch Performance Line CX tulajok hamarosan új szoftverfrissítést kapnak.

eMTB_Mode Nyon_2017
A 2015 óta piacon lévő CX rendszerek új szoftveres csomagja a montis tulajoknak fog kedvezni. A kerékpár 210%-os (emberi erő dupláját leadni képes) SPORT fokozata kap egy kis okosítást. Az új mód neve EMTB. A lényege, hogy ebbe a fokozatba kapcsolva a felhasználó pedálozását figyelve a rendszer önmagától vált a Tour/Sport/Turbo fokozatok között. Ezzel egy fokozaton belül 120%-tól 300%-os rásegítésig variálja a motor maximális erejét.

A mérnökök szerint az új szoftver ereje terepen jön ki igazán – folyamatosabb lesz a rásegítés módja és a felhasználónak egy dologgal kevesebbet kell figyelnie. 🙂

A német újságírók már tesztelték a megoldást. A pedelec bicajok az új vezérléssel sokkal inkább a hagyományos montik élményét adták. Lágyabb az indulás és technikás pályán sokkal jobban uralható a gép a motorerő finomabb adagolásával, így az új szoftverfrissítást csak ajánlani tudják. A tesztelők megjegyezték ugyan, hogy a profik nem éreznek túl nagy különbséget a rendszer viselkedésében, de a lelkes amatőröknek biztosan tetszeni fog a változás.

Az új szoftver július elején lesz elérhető a kereskedők számára. Hivatkozz erre a cikkre, és ingyen rakjuk fel a szoftvert a bringádra!

A Bosch egy videót is közzétett tegnap, melyben monti versenyzők és ex világklasszisok beszélnek arról, hogy milyen érzés az elektromos rásegítés:

Tetszik az új lehetőség? Jelezd a hozzászólások között és oszd meg a cikkünket a Bosch tulajdonos barátaid között is!