Olvasási idő: 2 perc

Ha szeretnénk megajándékozni karácsonykor magunkat vagy szerettünket egy ebike-kal, figyelembe kell vennünk, hogy mire is használnánk a járművet, milyen igényeknek kell, hogy megfeleljen, hiszen a biciklizés mindannyiunknak mást jelent. Szerencsére rengeteg különböző típusú elektromos bringával találkozhatunk a piacon, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt!

Hegycsúcsok meghódítására tervezve

Ha mi is azok közé tartozunk, akiket az erdő illata mellet az izgalmas terepek vonzanak, és nem elégszünk meg az aszfaltutakkal, akkor az elektromos montikat nekünk találták ki. Számos márka ajánl eMTB-ot, szempont lehet a választásnál, hogy első teleszkópos vagy össztelós darabot preferálunk-e, milyen gyakran, milyen távokon és mennyire extrém terepeken gurulunk, milyen felszereltségre van szükségünk. A legextrémebb terepekre profi gépek valók, profi felszereltséggel, míg ha elsősorban könnyebb, hazai terepekre szánjuk, főleg turista- és dózerutakon gurulnánk, de néha aszfaltra is használnánk a trekking modelleket is nézzük meg!

Városi harcosoknak

Ha inkább a városi létre esküszünk, és a bringánkat is főként az aszfalton hajtjuk, örülni fogunk, ha egy ilyen célra való, városi elektromos bicaj vár minket a karácsonyfa alatt. Jól esik reggel a munkába tekerés — amivel nem mellesleg elkerülhetjük, hogy a dugóban rostokoljunk. Kétkerekűnkre pattanva könnyedén elsuhanhatunk az irodába, ráadásul azon sem kell aggódnunk, hogy megizzadunk, hiszen a keményebb szakaszokon segít a pedelecünk. Ezek a kerékpárok teljes felszereltséggel rendelkeznek és a tökéletes komfort érdekében sokszor kényelmes — akár fokozatmentes — agyváltóval is ellátják őket. Azon kívül, hogy nagyon kényelmesek, pénzt is spórol-hatunk velük, hiszen ez a legkedvezőbb módja a mindennapos közlekedésnek. Kilométerenként kb. 1 forintba kerül a használatuk, így máris kompenzálhatjuk a drága ajándék költségeit. Ezen kívül, ha egy rövidebb kirándulásra mennénk, például végigtekernénk a tópart menti bicikliúton, akkor is kiválóan funkcionálnak ezek a gépek.

Egy jó bringa kis helyen is elfér

Remek választás egy összecsukható vagy kompakt ebike azok számára, akik ingáznak a munkahelyük és az otthonuk között. Ha mi is ebben a helyzetben vagyunk, lepjük meg magunkat egy ilyen modellel az ünnepek alkalmából. Ezek a bringák könnyedén, felár nélkül szállíthatóak tömegközlekedési eszközökön, és kisméretű kereküknek és erős motorjuknak köszönhetően villámgyorsan elérhetjük velük úti célunkat. A kerékpárok egyedi típusa a teherbicikli, amelybe az első kerék és a kormány közé egy nagyobb tárolórészt építettek be, amely jól kihasználható, ha csomagot szeretnénk transzportálni, de akár 3 gyermeket is tudunk benne egyidejűleg maximális biztonságban szállítani. Ráadásul még csak nem is fáradunk el, miközben porontyokat szállítjuk, hiszen ott az elektromos rásegítés, így ez a modell ideális családosok számára is.

Na, ez piszkosul megy!

Abban az esetben, ha hosszú távon szeretnénk pihentetni az autónkat, és valódi vetélytársat keresünk neki a közlekedésben, a gyors pedelec a mi gépünk, a Jézuskának ezt kell megüzenni. Ezek a típusok akár 45 km/h-val is képesek haladni izmos motorjuknak köszönhetően. Arra nagyon ügyeljünk, hogy ezek a kerékpárok Magyarországon segédmotornak minősülnek, így kötelező biztosítást kell rájuk kötnünk, és A vagy B kategóriás jogosítványra, plusz bukósisakra is szükségünk van a vezetésükhöz.

Meg is van a tökéletes ajándék!?

Aktív sportolás, hétvégi, családi bringatúra vagy városi közlekedés? Ha körvonalazódik, hogy milyen célra, távra, útburkolatra használnánk az ebike-ot, nézzünk szét az ebikeshop.hu kínálatában vagy látogassuk meg személyesen az ebikeshop.hu bemutatótermek valamelyikét, ezután pedig írjuk fel a kiválasztott darabot a karácsonyi kívánságlista tetejére!