Olvasási idő: < 1 perc

Egy újabb epizóddal jelentkezett Sturcz Anti, a Totalcar.hu és az ebikeshop.hu együttműködésében. A kiváló bringás adott, a vagány gépeket és a helyszínt mi biztosítottuk! Ha új vagy az ebike-ok világában, tarts velünk, hiszen hónapról-hónapra új tartalmakkal jelentkezünk és segítünk eligazodni az ebike-ok világában. Érdekel?

Elektromos, de hogyan?  

Érdekes szerkezetek az elektromos kerékpárok, de tudod, hogy mégis mi hajtja őket? Sturcz Anti és a Totalcar.hu stábja a törökbálinti ebikeshop.hu üzletében jártak utána, hogy pontosan mitől is megy a pedelec. A videósorozat második epizódjában megtudhatod, mi a különbség a sebességszenzoros és a nyomatékszenzoros motorok között, hallhatsz az első, a hátsó és középső agymotorokról, sőt, még az akkumulátorokról is bővítheted az ismereteidet. 

Az ebike-ok szíve: a motor

Hogy mi a különbség az ebike és pedelec között, azt Anti már az első epizódban bemutatta. Egy azonban biztosan közös az elektromos kétkerekűekben: valamilyen motor (is) hajtja őket. Rásegítéses kerékpároknál sebességszenzoros és nyomatékszenzoros változatokból válogathatsz, de az sem mindegy, hogy elöl, hátul vagy középen helyezték el motort, és hol van az akkumulátor. Sorozatunk második epizódjából azt is megtudhatod, hogy mi történik, ha lemerül az akkumulátor.

Meddig megy a pedelec?

Erre a kérdésre a pontos választ még Anti sem tudta meg, de bemutatta a Bosch online hatótáv kalkulátorát. És hogy milyen tényezők befolyásolják a megtehető távolságot, valamint az akkumulátor élettartamát? A videóból ez is kiderül! 

 

Újabb epizódokért kövesd a lejátszási listát és addig is: csekkold a többi tartalmunkat is!