Olvasási idő: 2 perc

A Totalcar.hu és az ebikeshop.hu videósorozatának negyedik részében egy olyan fontos témáról esik szó, ami minden felelősségteljes bringatulajdonosnak a hasznára lesz, hogy tovább tudja használni a szeretett pedelecet. 

Ráülök, tekerek és megy! – vagy mégsem?

Még egy „mezei” bicikli esetében sem igaz a fenti állítás, pláne, ha egy elektromos kerékpárról van szó. A két bicikli nemcsak az árban és a meghajtás módjában különbözik, hanem a kezelési és karbantartási igényekben is. De mire kell odafigyelned, ha ebike-ot választasz kétkerekűdnek? Erről tart egy kis oktatást Sturcz Anti az ebikeshop.hu törökbálinti üzletében.

A pedelec lelke: az akkumulátor 

Kétféle elhelyezkedésű akkumulátorral találkozhatsz az elektromos bringákban: külső vagy integrált. Ennek az alkatrésznek a tárolási módjára fontos odafigyelni, hiszen érzékeny a hőmérsékletre, illetve a feltöltöttség szintjére is. Persze nem kell minden reggel leszerelned és felvinned az irodába, ha beértél a munkahelyedre, viszont ha a téli időszakban hónapokig nem használod, érdemes az akksit a lakásban tárolnod.

Szoftverfrissítés: az ebike-odra is!

Ahogy a legtöbb IT eszközre, úgy az elektromos biciklidre is ráfér néha egy szoftverfrissítés. Miért ne használnád ki az új funkciókat, ha lehet? Azonban ez akkor is a hasznodra válhat, ha valami gyanús hibát észlelsz a használatkor, de nem találod a forrását. Ha nem tartod magad egy nagy informatikai gurunak, vagy speciálisabb ebike-od van, akkor a frissítésben az ebikeshop.hu boltjaiban bármikor szívesen segítenek a kollégák.

Ne félj váltani!

Hány kilométert tudsz gurulni egy ebike-kal, mielőtt újat kellene beszerezned? Mint minden, ez is a használat módjától függ. Ha túlhajtod vagy folyamatosan turbó módon közlekedsz vele, akkor elég hamar elbúcsúzhatsz tőle. Azonban, ha odafigyelsz a váltásra, vagyis mindig a terepviszonyoknak megfelelő fokozatban tekersz, emellett a kopó alkatrészeket rendszeresen cserélteted, akkor akár több ezer kilométert is eltekerhetsz vele. Ha kíváncsi vagy Anti tanácsaira, akkor kattints és nézd meg a videót!

Újabb epizódokért kövesd a lejátszási listát és addig is: csekkold a többi tartalmunkat is!