Olvasási idő: 1 perc

Minden jelentősebb márka ott lesz a hétvégén, úgyhogy Trek sem maradhat ki a jóból. Az amerikai gyártók valahogy nagyon érzik a szakmát, lehet a nagy embertömeg, nagy fejlesztőrészleget kíván meg, de mindenesetre biztosak lehetünk benne, hogy nagyon mellényúlni nem tudnak. A Trek a Bosch elektromos rendszere mellett voksol, ez Magyarországon is biztos hátteret és garanciát jelent. 

A Trek 2019-től vezette be az elektromos kerékpároknál a RIB (Removable Integrated Battery) rendszert, amelynek lényege, hogy az akkumulátorokat teljesen a vázba integrálják, ám ennek ellenére egy zárszerkezet kioldása után egyszerűen egy mozdulattal kivehető és cserélhető az akkumulátor. Természetesen anélkül is lehet tölteni, hogy kivennéd a vázból, mert a vázban található egy csatlakozó, amit csak az áramforráshoz kell csatlakoztatni.

A montiknál a Powerfly sorozattal találkozhatsz, mind merev, mind full telós kivitelben. Az alap felszereltségű modellektől egészen a karbon vázas 12-es fogaskoszorúval szerelt csúcsmodellekig. Az össztelós bringáknál az FS jelölés a normál 130mm-es, míg az LT jelölés a 150mm-es hátsó kerék mozgást lehetővé tevő vázakat jelöli
A túrázósabb felhasználók számára a gyártó a Dual Sport sorozat elektromos változatával készült, szintén a RIB vázépítési rendszerrel és Bosch rásegítéssel.


A városi bringázók számára pedig a Super Commuter bringát készítette, amely összetéveszthetetlen formájával és színével akkora siker, hogy a 45km/h-ás változatra csak nyár végi szállítást tud vállalni a gyár. A „gyengébbik” 25km/h-ás változatok természetesen elérhetőek.
2019-ben a Trek kínálatában megjelent egy karbon vázas országúti  bringa, amely tartalmazza a Domane bringáknál alkalmazott IsoSpeed rezgés csökkentő rendszert és RIB kialakítású vázával nem is látszik elektromos bringának, de a megbízható Bosch motor mégis 45km/h-ás sebességig tudja segíteni használóját!
A Pedelec Parádén a Powerfly FS 5-ös és a Dual Sport kerékpárokat tudod kipróbálni.

 

Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!