Olvasási idő: 4 perc

A kerékpározás történelmére építve, gondosan fejlesztve egy évszázadon át, Japán átszellemült ideológiájával. A kék kerékpáros óriásgyártó 2010 magasságában próbált belépni az ebike szegmensbe, de az első rendszer nem aratott osztatlan sikert. Európa fő felvevőpiaca pedelec szempontból Németország, ahol inkább a hazait favorizálják, tehát a Shimano-nak igencsak jó rendszert kellett összetennie záros határidőn belül, hogy megszorongathassa egyik legfőbb riválisát. 2014-ben érkezett meg a középmotoros rásegítés, az E6000, melyet leginkább city és trekking felhasználásra szántak, 2016-ban pedig az E8000, ami az igazi kihívója a németek termékének.

 

 

35 év az MTB élmezőnyében

A 70-es években a kaliforniai Marin megye néhány vállalkozó kedvű úttörője a Tamalpais-hegyi pályákat célozták meg felújított cirkálóikkal, amelyeket klunkereknek neveztek. A hegyi kerékpárokat ekkor még fel sem találták. Nem sokkal ezután, 1982-ben, a Shimano kiadta az első igazán MTB felhasználásra tervezett családot (Deore XT), hogy az új kerékpáros stílusban is jelen lehessen. A Shimano folyamatosan erre az alkatrészcsaládra építkezett, új technológiai fejlesztéseket alkalmazva, hogy továbbra is a hegyi kerékpáros hajtáslánc vitathatatlan vezére maradjon. Hasonlóan innovatív technológiák alkalmazásával jelent meg a piacon a Shimano az első E-MTB rendszerével is.

 

 

STEPS – INTELLIGENS, CSENDES ÉS KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ E-BIKE RENDSZER.

Semmihez sem fogható érzés a Shimano STEPS e-bike-ot hajtani. A dombok egyszer csak síkká válnak, a várost pedig hirtelen kisebbnek érzed. Ahová eddig csak autóval értél el, oda most egy kellemes és szórakoztató tekeréssel is eljuthatsz. A kerékpáripar legmeghatározóbb pillanata 1921-re nyúlik vissza, amikor megalkották a szabadonfutót. A Shimano-nak így közel 100 éves tapasztalata van már kerékpáralkatrészek fejlesztésében és gyártásában, a Shimano e-Bike rendszerek pedig folytatják fejlesztések hosszú sorát. Igazából bármelyik kerékpár el tud vinni téged az utadon, de a STEPS megadja a plusz impulzust, hogy újratölthesd szenvedélyed a bringázásban.

Egy rendszer, de mára már több motor, amik mindenki számára biztosítják a teljesítményt és a rugalmasságot. A lényeg, hogy a SHIMANO STEPS-szel igazán kitolhatod a határaid, ráadásul mindezt felfrissülve teheted, sőt akár automata sebességváltással is használhatod!

A SHIMANO STEPS MTB lehetővé teszi, hogy ugyanazt az izgalmat tapasztald meg, mint azok srácok a 70-es években. Ez a teljes szabadság érzése, ahol kitolhatod a határokat, hogy messzebbre mehess, mint valaha. A Shimano gazdag MTB know-how-jára építve, már az első pedálcsapástól megbízható partnered lesz egészen hazáig. De figyelmeztetnünk kell rá, hogy nemcsak hogy a hosszabb utat fogod választani hazafelé, hanem azon fogod kapni magad, hogy másnap is végig akarsz majd menni azon az ösvényen.

A SHIMANO STEPS Trekking az az e-Bike rendszerünk, amely nap, mint nap inspirálni fog a tekerésre. Minden pedálcsapással szinte érezheted a tökéletesítésébe vetett fél évszázados kemény munkát. Legyen szó a forgalomban való tekerésről, a környék felfedezéséről vagy egy baráti találkozóról egy kávézóban, mindenhol úgy érezheted, mintha egy lennél a kerékpároddal.

Újdonságok

A paletta bővítésére már nagy szükség volt mert a 6000-es és a 8000-es széria közt hatalmas szakadék tátongott, s nem is egy, de két motorral lettünk gazdagabbak idén, plusz egy ráncfelvarrottal.

Az E5000-es széria célja, hogy hasonló dinamikát adjon mint a nagyobb MTB szettek, de a költségeket a lehető legminimálisabbra szorítva. A gyártók zöme vagy crosstrekking bringákba, vagy olcsó, belépő montikba fogja használni a kicsikét.

 

Az E7000-es motor az E8000 optimalizált verziója, ami nem nagyon fog elmaradni tőle tudásba, de árban sokkal kedvezőbb lesz. Az egyszerű párhuzam kedvéért nagyjából az LX család és az XT család közti minimális difenreciával lehetne jól személeteni a különbségeket.

 

A frissített E6100-as továbbra is a túraszakosztály igényeire fókuszál, sokat javítva a használhatóságon, a hatékonyságon és az ergonómián.

 

Persze a fejlesztés nagyon aktív, a rásegítéses műfajok száma egyre csak gyarapszik, már az országúti kerékpárok kategóriáját sem kíméli, nemrég tettük közzé mit tartogat a Shimano ezen a fronton számunkra.

 

S egy kis kedvcsinál a végére, főszerepben az E7000:

Kipróbálható rendszerek a Pedelec Parádén:

STEPS E5000
STEPS E6000
STEPS E6100
STEPS E7000 XT
STEPS E8000 XT Di2

Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!

PP_2019_poszt_banner_300k