Olvasási idő: < 1 perc

A lengyel Kross szintén képviselteti magát a hazai berkekben legnagyobbnak számító e-kerékpár bemutatón és tesztnapon, a Pedelec Parádén. Olyan értékekkel vannak kerékpárjaik fejlesztésének és gyártásának körülményei körülszőve, mint az elkötelezettség a minőség mellett, a szenvedélyes sportszeretet, vagy a technológiai újítások bátor használata. Az útóbbi 10-15 évben hihetetlen fejlődésen ment keresztül a gyártó, s a versenysportban is komolyan képviseltetik magukat, elég csak Jolanda Neff-re gondoloni, aki a Kross Level karbon bringát hajtva állhat fel a világkupák dobogójára.

Technológia a bringák mögött

A przasnysz-i gyár saját innovációs és R&D részleggel rendelkezik, amely fő célja természetesen a folyamatos fejlesztés, új modellek tervezése. A mérnökök elhivatottsága persze azon alapszik, hogy maguk is kerékpárosok, így könnyedén abszolválják a különböző kerékpározási stílusok támaszotta technikai kihívásokat.

Az ebike-ok szempontjából a gyártó a Shimano STePS rendszerei mellett tette le voksát, ezzel szereli MTB és trekking kínálatát is. A Soil Boost és Level (Lea) Boost modellek természetesen a legerősebb japán motort, az E8000-et kapták, míg a városi vonulatot erősítő Trans Hybrid modellek a szerényebb, de a felhasználást tekintve bőségesen elegendő E6000-es motorral készülnek.

Az általuk fejlesztett RWS virtuális platformra épülő Soil és a Shimano E8000-es rendszer szerelemgyereke a Soil Boost, melyről egy ízelítő videó többet mond, mint az én olvasmányos irományom:

A merevfarú eMTB kategóriában a Level és a Lea Boost indul a vásárlók kegyeiért, melyek a kiállításon tesztelhetőek is lesznek:

  • LEA BOOST 1.0 női XXS méret
  • LEA BOOST 1.0 női S méret
  • LEVEL BOOST 1.0 férfi M méret 2dbA gyártó kínálatában elérhető kerékpárokból szemezgetve:

Lapozható online katalógus:

A márka honlapja: https://www.kross.pl/hu

Facebook oldala: https://www.facebook.com/Krosskerekpar/

 

Várunk a Pedelec Parádén, ahova érdemes regisztrálni a kedvezményekért!